Cum pot preveni venele varicoase dacă lucrez în picioare?

Munca în picioare poate fi obositoare și, din păcate, poate duce, de asemenea, la probleme circulatorii la nivelul picioarelor, cum ar fi venele varicoase. Dacă vă numărați printre cei 60% dintre persoanele care lucrează în picioare și care suferă de tulburări circulatorii, este important să luați măsuri preventive pentru a vă menține picioarele sănătoase și pentru a evita complicațiile pe termen lung. În acest articol veți afla cum să preveniți varicele dacă lucrați în picioare și cum să le remediați dacă trebuie să scăpați de ele.

Sindromul picioarelor obosite

Sindromul picioarelor obosite este o problemă frecventă în rândul celor care petrec multe ore în picioare. Deși este de preferat să fii în mișcare, multe profesii necesită să stai în picioare într-o poziție statică pentru perioade lungi de timp, ceea ce crește riscul de a dezvolta tulburări circulatorii. Printre aceste profesii se numără vânzătorii, lucrătorii din domeniul sănătății, farmaciștii, stewardesele de avion, ofițerii de poliție, personalul hotelier și de catering, coafezele și lucrătorii de birou, printre altele.

Cauzele apariției varicelor: De ce apar?

Pentru a înțelege de ce apar venele varicoase, este important să înțelegem cum funcționează sistemul circulator. Venele sunt responsabile de transportul sângelui neoxigenat înapoi la inimă, iar majoritatea lor sunt situate sub inimă, ceea ce înseamnă că sângele trebuie să circule împotriva gravitației. Venele au supape care împiedică sângele să curgă înapoi, dar dacă aceste supape sunt deteriorate sau slăbite, sângele se acumulează în picioare, ceea ce determină îngroșarea venelor și apariția varicelor.

Cele mai frecvente simptome ale venelor varicoase includ durere, greutate, picioare obosite, crampe, mâncărimi și o senzație de căldură. În timp, venele varicoase pot duce la complicații mai grave, cum ar fi îngroșarea venelor, telangiectazii (vene mici care se văd prin piele) și chiar ulcere.

Pe lângă venele varicoase, statul prelungit în picioare poate provoca oboseală și oboseală, crescând riscul de probleme la nivelul picioarelor și gambelor. Mușchii și articulațiile sunt afectate de efortul constant, ceea ce poate duce la dureri cronice, modificări ale posturii și patologii precum metatarsalgia, fasciita plantară, picioarele plate și monturile. În plus, persoanele care lucrează în picioare prezintă un risc crescut de boli de inimă.

Cum să evitați venele varicoase la nivelul picioarelor

Din fericire, există măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a vă îngriji picioarele și a minimiza riscul de a dezvolta vene varicoase și alte tulburări circulatorii. Iată câteva sfaturi utile:

  • Dacă lucrați toată ziua în picioare, este recomandabil să încercați să nu stați prea mult timp în aceeași poziție. Puteți face plimbări scurte pentru a vă pune picioarele în mișcare.
  • Puteți combina mersul pe jos cu ridicarea călcâielor sau, așa cum știe toată lumea, „stând în vârful picioarelor”.
  • Ciorapii de compresie potriviți pentru fiecare tip de persoană vor ajuta, de asemenea, la prevenirea venelor varicoase și a picioarelor grele.
  • Evitați pe cât posibil băile cu apă fierbinte.
  • Încercați să dormiți cu picioarele ușor ridicate.
  • Purtați pantofi buni, confortabili, cu un toc de aproximativ 2 cm (nici tocuri înalte, nici complet plate).

În plus, este normal ca persoanele cu vene varicoase să aibă o senzație de greutate la nivelul picioarelor, care se accentuează la sfârșitul zilei și pe vreme caldă. Acest lucru se datorează supraîncărcării refluxului venos.

Aceste sfaturi nu vor elimina venele varicoase la persoanele care le au deja și nici nu vor fi infailibile în prevenirea apariției lor; dar ne pot ajuta să le prevenim sau să reducem numărul de vene varicoase care apar.

În orice caz, atunci când ne confruntăm cu o problemă de varice, cel mai bine este să consultăm un specialist în tratamente pentru varice pentru a stabili cea mai bună modalitate de a le elimina, deoarece în majoritatea cazurilor acestea pot fi îndepărtate cu tratamente nechirurgicale, cum ar fi scleroza cu micro spumă, scleroza cu spumă sau laserul percutanat.

Nu uitați că îngrijirea picioarelor dumneavoastră este esențială pentru a preveni apariția varicelor și a altor tulburări circulatorii. Urmând aceste sfaturi și adoptând obiceiuri sănătoase, vă puteți păstra picioarele în stare bună și vă puteți bucura de o calitate mai bună a vieții. Nu vă lăsați picioarele să vă rețină, acționați astăzi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *